måndag 5 december 2016

Dolda kostnader - Del Xbox One

Detta är kanske inget för just dig, men det jag vill visa här tror jag hänt alla någon gång i något sammanhang.

Jag som aldrig köper något nytt direkt när det kommer ut blev tvungen att göra ett val nu i höstas när min xbox 360 brände. Vi använder denna som mediaspelare och spelar upp musik film och bilder samt spel i den mån av tid vi har. Antingen så köper jag ett annat xbox 360 eller så uppgraderar jag och eftersom jag väntat så länge så skiljer det bara 500kr på ett 360 och One. Valet blev ganska lätt då One har bättre funktioner för oss som använder den till media. Sen sparade jag 2500kr på att köpa det nu istället för att det var nytt så kände mig redan på plus sidan. Alla buggar är borta och spelen börjar också komma ner i pris. Nu är det så att jag borde vetat detta när jag köpte just Xbox One istället för något annat.

Min fru som älskar Halo fick detta av mig när vi var på Ullared och de också sjunkit markant i pris. Sen köpte vi även en kontroll till för hon ville vi skulle kunna spela tillsammans. Så när vi kom hem fick jag en total överhetta när vi startade spelet. Det går inte att spela multiplayer lokalt om man inte har Xbox Live Gold. Jaha tänker jag men det måste ju ändå gälla online funktionen? Nope. Då tänker jag såhär om jag hade köpt basenhet och spelet och handkontroll när det var nytt så hade det kostat mig nästan 6500kr och antagligen gråtit en hel del.

1. Jag har köpt konsolen
2. Jag har köpt spelet
3. Jag köper den extra kontrollen
3. Jag betalar för internetförbindelsen

Ändå har man mage att ta ut 79kr i månaden för att man skall kunna spela 2 personer på samma spel lokalt på sin tv i vardagsrummet. Detta är så jäkla löjligt så jag visste inte vart jag skulle bli av. Frågat runt på forum och det är så med fler spel.

Detta kallar jag en dold kostnad då det inte står någonstans att detta kostar. Varken på spelets baksida eller på Microsofts hemsida.

Man kan likna detta med att man köper en köper stereon och man köper cd:n men man kan bara lyssna en åt gången.

Så tips till er som tänkt köpa detta till er själva eller barnbarnet eller sonen. Köp ett Xbox Live Gold presentkort också.

//OlaSlayer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar