söndag 4 december 2016

Dolda kostnader - Del Skrivare

Mycket riktigt så är det skrivare jag vill skriva ur mig om. Min fru har nu tjatat i ca 1,5 år om en skrivare i hemmet men utan någon egentlig anledning. Efterson jag inte sett någon nytta med det så har jag därför avvisat med att jag kan skriva ut hos mor och far eller på jobbet "Jag vet helt moraliskt äckligt :)". Men för en tid sedan så hittade hon faktiskt ett sätt att motivera det på nämligen kuponger. Min fru är väldigt duktig på att ansluta sig till diverse grupper och bolag som har "prova gratis" eller svara på denna enkät så får du en paket blöjor för 25kr. När jag räknade ihop på en månad så hade hon sparat oss närmre 300kr och som ni förstår så blev det intressant för herr medelsvensk att utvärdera saken en gång till.

När det sen blev Black-Friday och alla hurrade och köpte som galningar så hade jag 1 mål, att hitta en skrivare till min fru. Men är det bara att köpa den med mest rea? Vad ska man tänka på? Min fru skickade en länk till mig på en vanlig multifunktionsskrivare för 600kr och menade på att den kostat nästan 1000kr och det var väl bra tänkt men eftersom jag jobbar med teknik och följer de mesta så vet jag också att 600kr idag för en skrivare är inte vad den kostar imorgon. Bara en serie färg till denna skrivare gick loss på inte mindre än 890kr på billigaste siten och jag bestämde mig för att listat upp följande kriterier:

Pris på skrivare
Pris på färg/toner
Pris / sida
Garantilängd
Reservdelar
Service vart finns den

Eftersom jag är en man som försöker lägga så lite som det bara går på sopberget så tog detta övertaget. Servicen skall finnas i Sverige och gärna butik. Jag lyckades hitta en Epson, nu tänker alla tekniker här "WTH" hur tänker du, dem strular ju stup i ett. Absolut gör dem det men eftersom jag jobbar med det så kan jag lösa problemet själv så länge det inte är allt för allvarligt hårdvarufel. Denna skrivare kostade 400kr och då ingick en extra uppsättning färg för 125kr. Fullpris för färgpåfyllning alá storlek XL kostar 249kr ordinarie pris på 3 webbsidor jag använder för inhandling.

Något som man inte alls tänker på när man köper skrivare är vad kostar patronerna? och vad kostar sidorna man skriver ut. Några skrivare som låg runt 1200kr hade påfyllning för 1000-lappen och kostade nästan 3kr sidan att skriva ut. Med andra ord så äter den färg och min fru som är väldigt intresserad av bilder på oss och barnen kommer inte hålla fingrarna i styr länge innan det skrivs ut fotobilder och då blir det ohållbart.

För övrigt kan jag rekommendera denna skrivare XP-435 heter modellen och har det man behöver, Scanner, wifi och möjlighet att skriva ut på fotopapper. Användargränssnittet är användarvänligt även för er svärmor eller fru och att skapa böcker är inga problem. Sidorna får en kostnad på runt 50 öre och det kan jag leva med.

//OlaSlayer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar