lördag 3 december 2016

1:a milstolpen i vårat sparande är Nådd.

YES!

Vi har äntligen lyckats spara ihop 200 tusen i vårat aktie/fond konto. Detta är del 1/5 i våran utsatta kurs. Det har varit tufft med 1 föräldraledig på heltid och 1 som jobbar 3 dagar i veckan men nu sitter vi här 1,5 år efter att vi köpte huset och hade i princip kvar buffertspar på 10-15 tusen som gick till en soffa och belysning i hemmet bla.

Ni kanske tänker att det låter lite att vara nöjd över och hur vi tänkt vi ska leva på utdelningar som vårat mål faktiskt är. Det är babysteg men i helt rätt riktning och det man inte får glömma här är att en hel lön kommer börja sättas undan till hösten då vår yngsta dotter börjar dagis. Jag och min fru drömmer om denna dagen då vårat sparande verkligen sätts på sin spets några år framåt och våran kurva kan börja ta fart på riktigt. Hög utdelning i sig är intressant för en som vill kunna leva på det men bibehållen eller till och med växande utdelning är det som är avgörande för att göra det möjligt ur ett längre perspektiv och det har vi insett att det får man ha.

Vi räknar med att vara i mål om ca 15-20 år då vi är mellan 42-47 vilket för mig är klart godkänd ålder att sluta jobba. Jag har några kalkyler på detta men de är slarvigt räknat och i underkant så vem vet. Vi kanske är klara om 12 år om börsen vill oss väl!

Det jag vill lyfta här är att vi firar vårat sparande och många milstolpar återstår att se.

// OlaSlayer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar