tisdag 20 december 2016

Årets sista utdelning har trillat in

Dags att summera året som alla andra ute i Etern verkar göra :).

Sista utdelningen var ifrån Dustin Group som jag är en trogen kund hos vad gäller alla teknikinköp då de har bra service och super utbud. Utdelningen landade på nätta 134,40kr och jag summerar året på 5497 kr vilket är 4,39% av min portföljs värde.

Enligt mig är det helt okej siffror och någonting verkar jag göra rätt för utdelningarna ökade detta året med inte mindre än 352,2% från förra årets 1091kr. Nästa år siktar vi på att landa runt 12.000 baserat på 2 stora faktorer. Andra halvåret kommer min fru jobba samtidigt som hon studerar så vi får nästan 1,5 inkomst samt att jag inte kommer vara pappaledig 2 dagar i veckan som jag varit under större delen utav detta året. Sen kommer jag inte heller vara ledig 2 månader över December-Januari utan nöja mig med juni,juli,augusti.

Tyngsta utdelningarna för året kommer från följande:
1. Tele2 B
2. HM B
3. Akelius Pref
4. Fortum
5. K2A Pref

Dessa har delat ut sammanlagt 2814kr till nya utdelningar under året och för detta är jag djupt tacksam!

Första delmålet på 200.000 är uppnått och detta motsvarar 1 barns försäkring + hela min frus årskostnad för telefon när målet om förtidspension uppnås. Nu används varje utdelning för återinvestering och så fort min depå kommit upp i ca 400kr sker nästa inköp. Nästa års mål är att kunna betala motsvarande båda barnens försäkringar och telefon för min fru samt försäkringen på bilen. Vi är mer taggade än någonsin och ingen tror på detta mer än vi.

Motgångar under året:
För tidiga inköp i 2 bolag som varit förhoppningsbolag och som jag fortfarande tror starkt på men det kostar mig utdelning och det har kostat mig portföljmässigt. Inga stora summor men som ändå stör när man stänger årets bok.

WilLak som tillverkar byggsystem i stål, trä och som levererar prefabricerade väggar mot byggbolag.

Ripasso Energy som sitter på unikt patent på en ombyggd stirlingmotor som kan producera energi även när det inte är sol.

Jag tror fortfarande starkt på båda bolagen trots att de sänkt portföljen med sina -33% resp -15% men skam den som ger sig och jag är övertygad om att de kommer ge tillbaka vad dem kostat och mer därtill!

Året har även bjudit på roliga saker på privata fronten:
1. Fått våran 2:a dotter
2. Gift mig
3. Blivit befordrad

Hoppas även ni haft ett fantastiskt år och att vi ses igen nästa år! Nu är det dags för familj och reflektion så börsen får faktiskt vänta till efter nyår!

//OlaSlayer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar