tisdag 6 december 2016

Skräpnisse och hans vänner

Det är dags att ta tjuren vid hornen, vi har alla spöken som hänger över oss. Det kan vara allt ifrån en oklippt gräsmatta till en skitig kaffekopp i garaget som skulle följt med in i diskmaskinen men man drar ut på det lite istället för man "tänker inte på det". Jag är en person som sparar, inte sparar som i en hoarder man ser på tv men jag har saker precis överallt. Alla rum i vårat hus har minst 1 osorterad låda med random saker i. Det kan vara allt från kökskåpet som man har 10 jättebra och jätteviktiga apparater (används aldrig) till den där lådan på vinden som alla gamla skolböcker ligger i från när man gick i förskolan. Allt som våra föräldrar skickade med oss när vi skaffade eget.

Jag vet vart lådorna står, jag vet ungefär vad som är i dem och jag vet med mig själv att jag antagligen aldrig kommer titta på eller använda sakerna igen. Möjligtvis om våra barn skulle tycka det var kul att se hur jag hade det när jag gick i skolan eller vad jag lekte med som barn men annars är det bara onödigt utrymme. Nu kan vi kosta på oss onödigt utrymme för att vi har hus men det är nog också största nackdelen. Man sparar på sig otroliga mängder med saker under åren men använder det aldrig. Nu vet jag att min fru är inne och läser ibland så ber om ursäkt i förväg om du nämns under gången. 

Idag är ett bra exempel, rensa garaget. Vi har ett stort luftigt garage visade det sig efter 2 timmars städning och sortering. Vi som alltid tyckt att vi har för lite plats där ute har nu nästan 22 kvm fri golvyta. När vi flyttade från lägenheten vi bodde i tidigare så hade vi köpt några garderober ca 1 år tidigare och när dem som flyttade in inte ville ha dem kvar så hade vi inte mage att slänga dem utan tog med dem till huset. Huset visade sig sen inte ha samma takhöjd och vi kunde alltså inte ha skåpen inne utan satte ut det i garaget för att jag skulle ikeahaxxa ihop lite möbler till oss. Ha... Nä de kommer aldrig hända denna sidan årtiondet. Garaget var fyllda med uppfällda flyttlådor dessa visade sig innehålla luft. Vi hade tömt dem men inte packat ihop dem.

I källaren har jag en låda som min fru ofta ifrågasätter. Dina gamla cd-skivor, lyssna på dem eller släng dem säger hon. Ha säger jag, skulle jag slänga mina gamla robbie william cd skivor eller drängarnas första platta nä vet du vad! Hon har rätt, tyvärr kommer jag nog aldrig lyssna på skivorna igen så länge barnen inte tycker CD är lika kul som jag tycker att LP är.

Min fru har haft 40 i skor och hon älskar skor. Har säkert 25 par bara i källaren nerpackat. Min fru har också fått 2 barn och har inte längre 40 i skor, hon får inte på sig ett enda par. Men ska hon göra sig av med det? NÄ men dom skorna är ju skitsnygga! 

Visst är det intressant att man fäster sig vid något som man aldrig ser eller tittar på? Man vill bara veta att man har dem.

Mitt mission är att försöka bli av med så mycket saker det bara går under min pappaledighet. Leta reda på alla de där goa gömmorna med gammalt som bara samlar damm. Vissa saker kanske hamnar på tradera, andra på loppis och resten slängs men för att komma vidare här i livet så känns det som att nästa steg är att rensa ur skåpet innan man skaffar fler saker. 

Att rensa ur skåpet följer vi faktiskt på ett ställe. Just i garderoben, när jag köper 5 nya t-shirts eller linne eller skjortor så åker lika många ut. Eller när jag fastnar för en ny aktie, då åker en gammal surdeg ut. På tal om aktier, det är dags för lite rensning där också. Lagt mycket tid på annat senaste månaderna och inte riktigt hunnit följa med flödet. Slutsats, jag behöver rensa bland innehaven.

Det tåls att funderas på.

//OlaSlayer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar