onsdag 14 december 2016

Jultider och stress

Stress, vad stressar vi för ? Man har 355 dagar på sig att förbereda sig för denna dag och jag kan inte begripa denna stress. Folk springer på varuhus allt ifrån början på november till julafton i december för att leta julklappar och för att fixa det sista på julbordet. Hade det inte varit bättre och vara klar med julklapparna i Juli-Augusti och fixa maten någon vecka innan D-Day? De flesta har frys så borde inte vara några problem. De flesta beställer den rökta ålen och köper fiskhandlarens eller abba-sill.

Tänk på hälsan och stressa inte i onödan. Julen kommer igen nästa år och året efter det. Så vad gör det om de inte blir rätt glögg, fel musik och ingen sill om ni sluppit stressen som många känner denna tid på året.

Var på varuhus i måndags och en sak slog mig direkt. Varför var där så lite folk på Lexington och varför var där så mycket folk på Clas Ohlson? Min gissning är Julklappsspelet. Något som revolutionerade Sverige för några år sedan och som mer eller mindre ersatt 2000kr julklappen mot 100-150kr. Hur gör butikerna för att förbereda sig för detta? Jag såg många butiker som hade rea redan nu innan julen. Något jag inte märkt tidigare men alla klädbutiker hade rea på något sortiment och någonstans så känns det som att det är ett sätt för den som letar klappar till julklappsspelet att hitta något innan jul i just deras butik. Big Guess here!

Förr gav vi alltid bort lite dyrare julklappar, de kunde vara allt ifrån en Vinterjacka eller en Tv-spels konsol. Då pratar vi ändå några tusenlappar men det var som sagt förr. Nu köper vi 2 klappar / person till dem vuxna för julklappspelet och barnen får klappar som vanligt fast med en peng på kontot också istället för kvantitet. Det jag skulle komma till är att Clas verkligen hade fullt. Där var lång kö till kassan, trevlig expedit och 4-5 saker i varje korg kl 11 en måndag de är superbra i mina ögon. De ligger i helt rätt forum för bra pris, något för alla och trevlig personal med städad butik. Detta blir min månads aktie och jag har tankat på mitt under ett tag nu. från 133kr i Oktober till 131 kr nu i december. Med ett snyggt lågt snitt i aktien och en butik som uppenbarligen säljer även på de lågintensiva timmarna så tror jag på bra rapport och en ljus framtid.

Med en utdelning på 5,75kr så är den attraktiv i utdelningssynpunkt också.

// OlaSlayer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar