måndag 19 december 2016

Nytt hus eller inte det är frågan..

Jag är en person som oroar mig precis som jag tror alla medvetna människor. Sen vet jag också att det som kommer upp måste komma ner och vise versa. Det är så det fungerar och alltid har fungerat. Jag satt på hemnet och kollade hus åt en kollega när jag hittade ett hus inte mindre än 1 minut ifrån min gamla skola där jag växte upp och lärde mig grundvärderingarna jag har idag. Men vi har redan ett hus som vi trivs jättebra i så varför byta?

För mig finns det 2 tankar bakom detta, antingen så köper man och hyr ut. Eller så köper man renoverar sen säljer befintlig bostad och flyttar in. Till saken tillhör att huset jag hittade skiljer 1 miljon i pris från det vi sitter i idag. För oss är det nästan 10 års sparande för att ha betalat av huset vi har idag mot huset vi hittade. Min tanke här skulle isf vara att köpa detta hus för att renovera upp det och hyra ut det under tiden vi försöker sälja av vårt eget hus med nästan 20% vinst som det gått upp i området och då är det inga drömrenoveringar från igår vi talar om. Med dem pengarna och pengarna vi sparat sedan vi köpte detta hus så hade vi ägt nästan halva de nya huset och minskat månadsutgiften på ränta och amortering med 50%.

Det jag behöver offra är 10 minuter längre pendling och 10kvm boyta. Risken finns ju också att vi inte trivs i området huset ligger men den ser jag som relativt liten. Där är lekplats 20 sekunder bort också :) Vilket är guld med knattar.

Hur hade ni tänkt, hur hade ni gjort? Vi bor i "drömkåken" men drömkåken är i mina ögon grymt övervärderad. Är det värt att bo kvar, är det mer värt att dra ner kostnaderna radikalt varje månad?

Visning är iaf bokad så fortsättning följer!

// OlaSlayer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar