måndag 15 augusti 2016

Vilken bank ska man ha?

Nu har alla säkert redan tagit ställning till vad man ska nyttja för bank för sina investeringar men jag tänker mer, varför binda sig?
 
Kan jag inte ha flera? Nu skaffade jag Nordnet konto för ganska exakt 3 månader sedan och jag har ett Avanzakonto som är ca 3 år. Idag skaffade jag även Degiro.. ni vet de som John och Johan på börspodden tjatan om i evigheter. Jag tänker såhär att ska man investera pengar som jag har i NN och AVA så vill man ju veta vad konkurernterna kommer med. Blir det gratis Courtage upp till miljonen på DeGiro så händer det antingen jättemycket. Alla småsparare vill dit, eller så tänker folk.. nä de känns inte tryggt. Jag vill stanna kvar i min avanza eller nordnet portfölj. Men man vill se vad som finns, man vill veta hur gräset ser ut på andra sidan.
 
Förra veckan var portföljen väldigt väldigt blodig och jag började fundera på om detta var ytterliggare ett köpläge som visat sig. Självklart är det så.. allting under en 1500omx borde vara guld och gröna skogar. Problemet är att jag har svårt att ha pengar likvida då jag investerar efter reglen 4 köp / månad och då är där bara så mycket pengar att röra sig med. Men hade jag haft kapital idag hade jag satt i Nordnet, Tele2, Fortum och Kinnevik. Helt okej värderingar till vad dem kan leverera. Tele2 tror jag visserligen inte klarar sig som de är idag i 15 år framåt men däremot tror jag på att de kommer förvärva något bolag inom snar framtid. Det är ett måste helt enkelt. Fortum och Kinnevik tuffar på som vanligt och nordnet har bara tappat ... utan anledning nästan 10 spänn.
 
Tillbaka till De Giro, de känns väldigt basic. Inget lullul utan man går in köper går ut. Ingen läsning eller tips eller reklam. Vid en första anblick ger detta mig en ganska neutral bild av plattformen men vi får se vad som sker. Tanken är att lägga 10% av vårat sparande här framöver månadsvis så får vi se hur länge "Fritt Courtage" sträcker sig i tiden får våra svenska nätbanker svårt tror jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar