torsdag 18 augusti 2016

Vikten av att värdera sin tid

Nu är semestern över för de flesta men det är inte utan att man kommer blicka tillbaka på sin semester ett tag och uppskatta den tid man fått med vänner och familj. Tyvärr försvinner känslan efter ett tag och man återgår in i "tunneln". En forskningsstudie visar att man känner sig lika pigg och uppvilad efter 1 veckas semester som efter 4-6-8 veckor vilket ger 1 veckas känsla av semester efteråt. Därför gjorde jag ett test detta år och delade upp mina 4 veckor i 3 delar. Första veckan 26, jobbade 27-28 ledig 29-30 jobbade 31 och tog ledigt 32. Enligt min sambo kändes det som att jag var ledig 8 veckor i streck och jag själv har känt en viss semesterkänsla varje jobbvecka då jag vet att det snart är ledighet igen.

Jag uppmanar er om ni har möjlighet att testa på detta!

Mina barn har också uppskattat att jag varit hemma, min äldsta dotter har blivit pappig igen och får hon välja när hon slagit sig så springer hon till mig. Detta för mig är Win då jag vill att barnen inte bara ska hänga kring mammas ben så fort det är någonting utan att även jag är ett alternativ. Jag har dessutom gjort det aktiva valet att vara ledig 1-2 dagar i veckan resten av året.

Visst det sätter sina spår på sparkassan och det blir ingen semester i år heller men herregud det är mina barn och min sambo som får tiden istället och tid är det dyrbaraste vi har. Hur frisk och aktiv och hälsosam man än må vara så kan det vara slut imorgon och tanken på att gå bort och veta med sig den där sista sekunden innan det slocknar att man jobbade över i 8 veckor för en semesterresa och missat barnens träning eller uppvisning eller vad det må vara. En sån enkel sak som att se när de lär sig gå är för mig inte värt det.

Jag har gjort vad jag kunnat för att driva upp min inkomst genom extra knäck och vidare utbildning på distans och gjorde ett kick-ass lönesamtal om jag får säga det själv för att istället dra in de extra slantarna och inte vara ifrån familjen. Trots allt så är det viktigaste i mitt liv..Vi.

Det jag ville få fram med inlägget var kanske inte så ekonomiskt riktat utan mer.. en tankeställare kanske till er som jobbar dygnet runt för den coola sportbilen innan 20 eller de fina huset i skärgården. Om familjen blir lidande så är det helt enkelt inte värt det.

Vet inte hur många som håller med mig men jag hoppas att ni iaf funderar innan ni tar erat extra pass på jobbet.

Nu kan man tolka denna text deppig men den är skriven i en väldigt positiv tid från en väldigt nöjd och glad pappa som hoppas att döttrarna kommer ihåg detta även när de blir äldre och uppskattar detta lika mycket som jag gjort!

// OlaSlayer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar