fredag 26 augusti 2016

Uppesittarkväll

Själv satt jag på #uppesittarkväll på Twitter och fick många nya tips vilket var väldigt trevligt. Alltid kul att spana in nya bolag när man tröttnat på några av dem man har. Om inte annat kan det vara intressant att jämföra vilken fas de befinner sig i.

Många bolag står och stampar och några som hamnat i blåsväder är Ratos och Ericsson. När man kollar på bolag som Ratos så känner jag att nya VD:n Magnus kommer med ny friskt fläkt och såhär såg pressmeddelandet ut:
Magnus Agervald kommer närmast från rollen som VD & Koncernchef för börsnoterade Byggmax Group.

De flesta av oss vet hur det har gått för Byggmax och jag hoppas han kommer tillföra det som Ratos nu saknat under flera år. Bra investeringar och bra driv i bolagen som går ganska dåligt.

Ericsson känns väldigt stampande just för att man inte haft någon ledning som drivit företaget framåt och tekniken är just en svår branch där man måste vara först på bollen och verkligen ligga i framkant med allt som släpps. Man blir inte bäst av att släppa en mobil med samma spec. som för 5 år sedan eller komma med teknik som redan funnits längre tid. Något som blir intressant är om dem blir först med 5G eller om det kommer andra aktörer före ut på marknaden i ett sådant läge handlar det om att vinna marknadsandelar och där tror jag Ericsson har en chans med sitt stora namn och leveransen hittills.

MEN Ericsson behöver en ledare, någon som kan visa vägen och styra skeppet. Några poddar har röstat för Ola Rollén och jag kan inte mer än hålla med. Han har visat vem som är "the golden goose" när det kommer till VD:roller och tror han kan tillföra väldigt mycket för Ericsson inte minst för åren som VD för Hexagon utan för den långa karriär som han faktiskt haft. Sen är han inte speciellt gammal och har åren framför sig.

Detta var lite tankar från mig, tack och hej!

//OlaSlayer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar