måndag 15 augusti 2016

Familjens ekonomi

Jag har ägt aktier sedan jag var 18 år. På gott och på ont självklart men en näsbränna här och var är det som gör oss starka.

Det var tack vare aktier som jag förlorade min första 1000-lapp på Trelleborgs gummifabrik när de inte fick Saab affären. Men det var också tack vare aktier som jag tjänade 11% över 2 år och hade till insatsen till vårt underbara hus vi bor i idag.

Vi har idag gemensam ekonomi då det är jag som har lön och sambon som är mammaledig, hade blivit dålig stämning annars :). Men det är bara drygt första 6 månaderna, efter det är jag pappaledig och då är det min tur att vara hemma och ta hand om barnen. Men det var inte det vi skulle prata om nu utan våran ekonomi.

Jag har konto hos 3 olika banker av lite olika skäl men inga relevanta i detta inlägg.
Vi lägger undan ca 20% av inkomsten trots att vi bara har en. 

Barnbidragen går direkt till barnens sparkonto och våra pengar går direkt till diverse konto så som:
Aktiekonto
Bilkonto
Inredningskonto
Resekonto
Bröllopskonto
ICE konto

Detta är vad vi anser vara nyttigt att spara till då det ligger rätt i tiden och vi har möjlighet.
Jag ser mig själv som en lekman och ingenting som jag skriver bör grundas till något beslut någonsin. Men det kanske kan skapa en tanke eller väcka en åsikt hos den som läser och det är det jag är ute efter.
Min portfölj består huvudsakligen av Large Cap bolag medelsvensk som jag är. Äger även en del Preffar men detta är i rent utdelningssyfte då jag inte hittat någon bättre investering för stunden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar