måndag 15 augusti 2016

Vårt syfte med portföljen

Jag försöker hålla allt som har med sparande relativt.

Jag är varken stenhård med det eller kräver att min sambo ska göra samma sak. För mig är det en morot men inget måste och med denna inställning så tycker många att man aldrig lyckas men för ca 1 år sedan köpte vi hus. Då hade jag under 3 år lagt undan lön och detta täckte insatsen gott och väl. Men till sparandet hör att vi har 2 bilar, kanske bara hade behövt en men vi har en sommarbil och en vinterbil vilket är mycket pengar på året "jag vet" men det är modellen äldre och betalar ingen service för den. Sen kör vi bara 4 månader ca med vinterbilen vilket betyder att däcken inte blir så dyra och försäkringen blir billigare. Sen har vi 2 barn vilket också tynger ner men här har vi sagt att det inte finns något vi "sparar in på" Behöver dem en vinterjacka skall det ha en PUNKT! Möjligtvis att vi gör en enklare lösning på saker och ting och inte köper en barnsäng för 2-9 tusen utan kollar blocket och rustar upp en gammal. Vissa saker kan man göra smart utan att barnen för den sakens skull skall lida för vårat sparande.

Nu till syftet, det är enkelt. Jag vill se om vi kan nå målet att våran portfölj kan driva driften och täcka räntan på huset sen fortsätter vi så klart men det är första och de egentliga målet. Det är bara "Vi i familjen" som skall vara utgift dvs kläder bilar mat nöjjen osv. Detta kommer underlätta radikalt när tex min Sambo bestämmer sig för att ta upp studierna igen eller om jag skulle vilja vara pappaledig eller liknande.

Jag vill också poängtera att detta är mitt initiativ och något jag brinner för. Därför kan jag inte kräva detsamma av resterande familj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar