måndag 5 september 2016

Nya utmaningar

Vet inte vart jag ska börja men det är en hel del förändringar i mitt liv och därför har bloggen också blivit lite lidande för detta men ska försöka sammanfatta allt fantastiskt.

Igår den 4/9 så döptes vår dotter och som en twist på detta överraskade vi släkt och vänner med ett bröllop. Släkt och vänner blev väldigt överraskade och glada över nyheten och vi kan nu kalla oss herr och fru.

När vi satt och spånade på detta för x antal månader sedan så var det mycket som for genom huvudet på oss.
1. Ska vi gifta oss borgerligt?
2. Ska vi gifta oss i Kyrkan?
3. Ska vi resa bort och gifta oss?

Sen tillkommer alla frågor som, ska vi servera mat. Vem ska vi bjuda? För alla som gift sig vet att maten är den stora boven i dramat och firmor som levererar mat till bröllop vet att dem ska ta betalt. Därför gjorde vi en twist även på detta. Vi hade så många som vi ville bjuda så enbart mat skulle bli runt 80k så det kändes inte som ett alternativ med tanke på att vi letar rabatter för att spara 3kr. Det vi gjorde istället var att vi samlade all släkt på ett ställe för ett dop som kunde bjudas på tårta och kakor. Det som skulle blivit 80k blev således 4k när allt var betalt och hämtat osv och då hade vi ändå 45 gäster och 4 olika kakor, 2 sorters Cupcakes och 3 tårtor i olika storlekar och fyllning.

Festen det löser vi med en riktig skånsk grisfest till våren istället där vi kan bjuda alla 122 som vi ville bjuda från början och där vi kan fira i en mer "vi stil" istället för de här macho bröllops stuket som förväntas. Det kalaset + liveband förväntas landa på runt 29k när allt är klart. Vilken skillnad!

När alla förväntningar lagt sig och chocken för våra vänner och familj lagt sig så var dem väldigt glada att vi gjort som vi gjort då dem vet hur vi kämpat med att spara till minsta lilla aktivitet vi skullat göra med exkta jobb och sålt av prylar vi inte behöver.

Ingen kunde vara lyckligare än vi denna dag trots att det inte fanns droska och brevduvor :).

//OlaSlayer



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar