lördag 10 september 2016

Helgen i parallell

En typisk helg hos Medelsvensk är att fredag kväll lyxa till maten med lite extra smör och lite extra sås. Lördagmorgonen väcks man kl 6 av sin 1,5 åring som är väldigt sugen på att se "Tassan" något som jag ganska snabbt förstod var Tarzan "Disney". Under tiden hon dricker gröt så ser jag till att kolla igenom nattens händelser på Twitter "brukar ta 4 minuter" :). Sen vaknar mamma medelsvensk och kommer ut i soffan med barn nummer på (4 månader) och vi ser slutet på filmen tillsammans.

Nu börjar utmaningarna och beslut som, ska vi ut och gå? ska vi gå ut i trädgården och rensa undan? ska vi åka till stranden eller vad det nu må vara blir väldigt svårt att ta. Ett beslut som "ska jag sälja denna aktien nu.. när är det läge kan ibland vara mycket lättare än ovanstående fråga och ibland är vi så veliga så då går förmiddagen och vi förbereder en utflykt men kommer inte iväg ändå för klockan har hunnit bli sovdags för båda barnen igen.

När en dag med aktivitet faktiskt tas vara på så är det stora bilen som rullas ut och vagnarna ska packas och matsäck ska göras och kläder, extra kläder, blöjor, extrablöjor, ersättning och vatten ja.. jag kan hålla på för evigt känns det som. Men när allt detta ligger ute i bilen och man tänker ÄNTLIGEN så kommer vi igång. Då startar man bilen och ser .. fan behöver tanka.. det är egentligen inget med det men det är ett mentalt hinder för då brukar barnen bli lite trötta på vägen till macken. När man stannar bilen blir dem lite irriterade och förstår inte alls varför det burrar och pappa försvinner ut ur bilen. Sen sätter man sig i bilen och då händer det ibland att det börjar regna.. i svensk åskvärme.. då blir det till att fundera ut specifika resmål för stranden fungerar ju inte idag (funkar men inte praktiskt). Då får man fundera ännu lite ytterligare och allt som oftast slutar detta med att man kör hem till föräldrar eller svärföräldrar på fika för nu har man ju ändå asat ut allt bröte i bilen och ungarna har inte sovit färdigt. Kanske klarar av och dra en parallell på detta.

När man under en tid sparat ihop en slant för man tänker att nu nu ska jag in på amerikanska börsen! Då börjar de pratas om oroligheter i 3:e världen och vem som haft kärnvapen tillverkning och folk blir oroliga, dollarn svänger och börsen skiftar och man blir nollställd igen som så många gånger förr. När man väl sätter sig ner och kollar vilket bolag vill jag helst ha då är det fel period för aktien har aldrig varit så poppis eller står på ett omotiverat ATH. Då backar man igen och får fundera om och då inser man att .. svenska börsen är faktiskt inte så tokig.. nu har jag ju dessutom lite kapital över som skulle göra stor insats så ja jag tar de gamla vanliga aktierna som jag alltid köper.

Sen är det söndag, dagen för söndags steken och dagen före ny arbetsvecka för de flesta av oss. Man är inte missnöjd med att det är måndag imorgon utan tvärtom ska de bli ganska skönt att få komma dit och träffa kollegorna och göra det man gillar allra mest förutom familjen. Familjen som man hoppas ändå känner att man lagt ner mycket tid och möda för att helgen ska bli så mysig som möjligt. Då kan det hända att man häller upp en whisky eller en öl som man filosoferar över, vilken underbar familj man har och hur skönt livet kan vara ibland. Det är som en dag på börsen utan att vara minsta lilla likvid .De finns inga måsten och man är inte missnöjd utan glad att man tagit de beslut man tagit. Sen begrundar man sin portfölj och tänker förhoppningsvis lite självbelåtet att.. jag har nog ganska bra koll ändå på de här. Kul att börsen öppnar på måndag, inte för att det händer något utan mest för att man vet att portföljen växer utan att man behöver röra depån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar