fredag 4 november 2016

En månad senare

Mycket har hänt i Oktober och det är därför det inte blivit något bloggande i den takt jag skulle önskat. Många tankar flyger omkring när det är höst och det är som sagt mörkrets tid.

Några bra punkter dock!
- Första föräldramötet på förskolan "superkul"
- Första staplande stegen "med stöd" för våran 6 månader gamla dotter.
- Nya vändningar på jobbet med mer ansvar för min del
- Höjt sparkvoten 18% till ca 60% för oss. Riktigt nöjd med detta då det var månad med inköp av både barnvagn och vinterdojjer till den äldsta dottern.
- Rea på börsen? Ja den som lever får se men snittat ner mig ordentligt :)
- En kär gammal kollega tillbaka efter gallstensoperation.

Några dåliga,
- Matförgiftning
- Dottern sjuk i nästan 2 veckor med feber och hosta
- Bilen gav upp
- dyrare ränta hos banken "förhandlingar pågår"

Det finns några punkter jag skulle vilja lyfta med detta inlägg och det är föräldramöte bla.
Har ni chansen att gå dit så ta den!!! Det är superkul och se vad barnen får lära sig och vad dem gjort! Något som man annars ofta springer förbi när man ska kontrollera så där är rena ombyten och blöjor. Vi fick höra några sagor de gillar och även upplysning kring vad barnen vill göra och vad förskolan behöver hjälp med hemifrån.

Sparkvoten då, ja det är inte mycket att säga. Jag fick ut en bra bonus och vi hade lägre utgifter än på länge och då vi inte startat värmepannan ännu så blev även denna månad ingen blodsugarmånad från elbolaget. Vi försöker att inte fokusera på det så mycket men eftersom vi märkte att efter halva månaden gått så hade jag halva lönen kvar trots att vi lägger undan som standard 30% av den direkt och 30% brukar gå till hus och räkningar så blev vi positivt överraskade. Mat saldot i frysen inventerades och vi kom överens att lägga undan lite till julklappar till barnen.

Till er som är yngre så säger jag, mjuka paket är INTE dåliga paket eller sämre paket. Ett hårt paket kan ofta betyda mer kostnader för dig i längden. Exempel, du får en tröja "du blir glad men inte vad du tänkt dig" när vintern kommer så tar du på dig tröjjan och håller värmen både när du är ute och går, vandrar och åker skridsko i flera flera år. 2 du får en macbook Pro som du egentligen inte behövde men som du blir väldigt exalterad över, du använder den till att se film "som du kan på din tv" du surfar in på facebook "som du kan göra från din gamla dator" du kanske tom tar och betalar räkningar "som du kan göra via mobilen". 3 år går och du märker att färgerna på skärmen mattar av och det är nog något fel på den, du lämnar in den och reparatören säger. Ge mig 5! Ah 500? Nä 5000 du behöver nytt grafikkort.. nu överväger du säkert kostnaden då tiden gått och du fått sambo och köpt hus eller lägenhet och kostnaderna har ökat för dig men du tar det som en man och betalar. Det går ett år till och nu smäller hårddisken, 1000kr till för reparatören nu funderar du inte ens utan du vill bara att skiten ska funka. De går ytterliggare 1 år och nu är det dags för minnen och reparatören säger vi vill ha 2000 för detta. Nu är det sista gången du reparerar datorn och summa sumarum har du betalat 8 tusen i bara underhåll. Din granne som var så ledsen för han fick tröjja på julafton sitter nu varmt och skönt i soffan och kollar tv med sin familj och planerat att åka bort till julen för han har 8000 över :).

Utdelningarna har haglat som vanligt och denna månaden var det:
ALM Equtiy Pref
Klövern Pref
Footway Group Pref
Prime Living Pref
Telia Company

Vilket gav runda slängar 500 spänn extra.

//OlaSlayer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar