måndag 9 januari 2017

Livets hårda skola

När man väl satt budgeten och allting är klart inför nya året så händer det som man hoppades inte skulle hända "i år" någonting går sönder. I detta fallet var det våran diskmaskin som bestämt sig för att inte vara med i leken längre och drog inte längre in vatten. Maskinen är minst 8 år och vi bestämde oss för att reparera den skulle skada vår ekonomi mer än att köpa en ny.

Så slag i sak och köpte en ny gjorde vi under januari-rean. Några hundralappar billigare blev det och vi fick en A++ rostfri maskin med "Over-Night funktion som vi eftersträvat. Detta för att vi av någon anledning alltid plockar undan efter barnen lagt sig och vill köra igång maskinen då. Att ha den stå och burra utanför döttrarnas sovrum är inte optimalt alls och då denna funktion bara ger ifrån sig 24db istället för 43 så var det win. Detta tillsammans med ett "snabbdisk program" som diskar en maskin på 30min när man har folk på besök och glömt köra igång diskmaskinen på ett tag. Det fina i detta är att den scannar av mängden disk och tillsätter så mycket vatten som maskinen tror sig att det skall gå åt vilket förhoppningsvis kommer spara oss lite deg i längden.

Kalaset gick på 4.3k istället för ordinarie pris på över 8k så vi blev väldigt nöjda när den tittade in hos oss i helgen och vi är väldigt nöjda så långt. Over-Night är guld om man själv är känslig eller har barn som är känsliga för ljud. Nu har vi radio på barnens rum som brummar hela nätterna "rätt eller fel" så ljudkänsliga är dem inte men ibland ger sig dessa maskiner ifrån sig de mest märkliga ljud och det kan vara skönt att den inte märks.

En heads up är att när ni köper ny maskin, tänk på att kolla anslutningarna för vatten "inkommande" då nyare diskmaskiner har en filterdel som inte passar de äldre kopplingarna för vatten i hus. Vi löste det med morakniv men det är inte alltid lika enkelt att få bort denna förhöjda filterinsats.

Något annat som vi bävar för är fakturan för våra nya fönster men de kommer inte förrän i slutet av månaden och där finns pengar undanstoppat men det är ingen rolig räkning att få :).

// OlaSlayer



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar