måndag 5 september 2016

Månaden som kommer och spånar på framtid

Min största hobby råkar vara vårat sparande.
Efter noga kalkylering så ser det ut som att vi slår vårt förra års utdelning med ca 270%. Detta trots att min sambo varit mammaledig större delen av detta året och vi inte kunnat investerat som vi är vana vid. Detta är dock lite med hjälp utav mina högutdelare. Jag kunde räkna ihop 27 värdepapper med ett snitt på 5,9% utdelning. Riktigt trevligt tycker vi men nästa år har vi en prognos på att iaf slå detta årets utdelning med ca 200%. Den som lever får se :).

Månadens utdelningar blir:
K2A
Clas Ohlson
Alm Equity
Klövern Pref

En för oss riktigt saftig månad då jag älskar både Clas och K2A.

Vi har börjat kika på mål för nästa året och trots att jag ska vara pappaledig nästan 3 månader så tror jag vi kan spara mer nästa år än detta år just därför att vi bestämmer oss för att göra det. 3 månaders pappaledighet betyder "ingen utemat" bara där är 800kr på de luncher jag missar med jobbet. Busskortet behövs inte vilket ger ca 3000kr och vi kan hjälpas åt hemma vilket betyder att det inte blir hämtmat i hemmet heller vilket ger ca 400kr i månaden "2 tillfällen i månaden brukar det bli".

Om vi då ska summera så tappar jag ca 5000 i månaden när jag är pappaledig 2 dagar i veckan men detta vägs upp med att jag får vara hemma mycket mer med barnen vilket jag verkligen ser fram emot men samtidigt drar jag in lite extra med jour och annat jag kan ta några veckor här och var vilket borde ge mig förlust på ca 1200kr dessa sammanlagt 3 månader.. Helt klart godkänt i min mening.

Många sa i våras att botten kommer runt september, oktober men jag tror dem är heeelt ute och cyklar :) med facit lite halvt i handen. Dock kunde det inte vara mer lägligt med en liten dropp nu med 2 månaders sparande i likvidhögen som bara väntar på att få komma in i gamet.

För månadens utdelningar kommer jag handla inför nästa månad vilket blir Telia och Atlas. Riktigt trevliga bolagen och Telia som varit i blåsväder tror jag kommer rätta till detta iom samarbetet med Ericsson om investering i ny teknik. Många tror på fall både för Telia och Ericsson men jag tror detta är början på något riktigt riktigt stort men åter igen.. den som lever får se!

För att vara iaf något lite besökt blogg så dimper det inte ner sjöar av inlägg precis. Skriv gärna vad ni tycker och hjälp mig förbättra skrivandet. Jag skriver iofs mest för egen skull för att kunna föra ett register över tankar men jag vill att det ska vara intressant. Bring IT on!

// OlaSlayer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar